I avtalsvyn kan du granska och skapa kommentarsrundor relaterade till avtalet och redigera kommentarer. Kommentarsrundorna kan ha följande status: utkast, aktiv eller stängd.

Lägg till ny kommentarsrunda

•  Välj ”Lägg till ny kommentarsrunda

• Rubrik
    • Ange rubrik till kommentarsrundan
  • Följetext
    • Ange följetext till inbjudan
  • Tidsfrist
    • Ange tidsfristen för kommentarer
  • Mottagare:
    • Lägg till intern mottagare för kommentarsrundan genom att klicka på "Lägg till intern mottagare"
    • Du kan välja mottagare i Användaradministrationens kontaktuppgifter
    • Lägg till extern mottagare för kommentarsrundan genom att klicka på "Lägg till extern mottagare"
    • Ange mottagarens e-postadress
  • Bilagor
  • Visa kontraktsdokumentet för mottagarna:
    • Den som skapar kommentarsrundan kan avgöra om kontraktsdokumentet ska visas för mottagarna
  • Mottagarna ser varandras kommentarer:
    • Den som skapar kommentarsrundan kan avgöra om mottagarna kan se varandras kommentarer
  • Skicka slutrevisionen av kommentsrundan till externa användare
    • Den som skapar kommentarsrundan kan avgöra om slutrevisionen av kommentsrundan ska skickas till externa användare
  • Skicka e-postmeddelande om nya kommenterar
    • Om inställningen inte är aktiverad skickas alltid ett e-postmeddelande när en ny kommentar mottas

Avtalspunkter

• älj de avtalspunkter som ska kommenteras genom att bocka för avtalspunkten i "Lägg till kommentarsrundan". Då ser mottagaren avtalspunkten och dess innehåll.
    • Genom att klicka på Välj alla kan du ta med alla avtalspunkter i kommentarsrundan
    • Vid behov kan du ställa frågor om avtalspunkten i "Ytterligare information/fråga om objektet"

Välj om metadata/vilka metadata som ska visas i kommentarsrundan genom att klicka på "Lägg till kommentarsrundan". Då ser mottagaren metadata och dess innehåll.

OBS! Avtalpunkter eller metadata kan inte lägg till kommentarsrund.

När du fyllt i de nödvändiga fälten ska du klicka på ”Spara” eller lämna vyn genom att klicka på ”Ångra”.

Starta kommentarsrunda

• När alla nödvändiga uppgifter har fyllts i kan kommentarsrundan startas.
  • När du sparat kan du välja "Starta kommentarsrunda"
  • Klicka på knappen för att skicka inbjudan till deltagarna i kommentarsrundan
  • Om du vill starta kommentarsrundan senare, välj "Ångra"

Mottagarna får inbjudan per e-post.

• Du kommer till kommentarvyn genom att klicka på "Inled kommentering"

Kommentera kontrakt

Efter att du klickat på Inled kommentering kommer du till kommentarvyn där deltagare kan kommentera kontraktet.

• Deltagarna kan kommentera en aktiv begäran om kommentarer
  • Kommentaren kan läggas in på önskade ställen
  • Skicka kommentarer genom att klicka på "Skicka kommentarer"

Administration av kommentarsrunda

Kommentarsrundor visas på avtalsfliken "Kommentarer"

Utkast till kommentarsrunda

• Redigera
    • Redigera halvfärdig kommentarsrunda
      • Samma vy öppnas som när ny kommentarsrunda skapas
  • Starta kommentarsrunda
    • Starta kommentarsrunda genom att klicka på ”Starta kommentarsrunda”
  • Ta bort
    • Radera kommentarsrunda

Aktiv kommentarsrunda

• Granska
    • Öppna information om kommentarsrundan
  • Kommentar
    • Användaren kommer till samma kommentarsvy som visas för mottagaren
    • Kommentarerna visas i vyn
  • Redigera
    • Redigera en startad kommentarsrunda
      • Samma vy öppnas som när en ny kommentarsrunda skapas.
      • Där kan du redigera tidsfrist, mottagare, avtalspunkter och metadata.
      • Tidsfristen kan förlängas eller förkortasMottagare kan raderas/läggas till. Systemet skickar ett e-postmeddelande om detta till de involverade.
  • Avsluta kommentarsrundan
    • Användaren kan avsluta en aktiv kommentarsrunda genom att klicka på ”Avsluta kommentarsrundan”
  • Skicka påminnelse
    • Du kan skicka en påminnelse till de personer som ännu inte har kommenterat kontraktet med funktionen "Skicka påminnelse".
      • Välj de personer till vilka du vill skicka påminnelsen i fönstret och klicka på "Skicka".

Avslutad kommentarsrunda

• En aktiv kommentarsrunda avslutas efter att tidsfristen gått ut. Användaren kan också avsluta den genom att klicka på ”Avsluta kommentarsrundan”.
  • En avslutad kommentarsrunda kan aktiveras på nytt via funktionen ”Starta kommentarsrunda”