I Cloudia Kontrakt kan du redigera meddelande på organisations- och enhetsnivå samt samt kontraktshelhets- och kontraktsspecifika meddelanden.

Sök meddelanden

Med funktionen kan du söka meddelanden.

• Välj ”Sök meddelanden”

Skapa organisationsmeddelande

Organisationens administratör kan skapa ett organisationsmeddelande.

• Välj ”Skapa organisationsmeddelande”
  • Organisationens alla användare kan se organisationsmeddelanden oberoende av enhet

Rubrik:

• Ange rubrik för meddelandet

Tjänst:

• Överför de tjänster till mappen "Valda tjänster" för vilka du vill publicera meddelandet
    • Skrivbordet är Kontraktsanvändares anslutning

* Extra funktion

Status:

• Utkast
  • Giltig
  • Stängd
  • Arkiverad

Publiceringstidpunkt:

• Ange publiceringstidpunkt

Innehåll:

• Ange meddelandets innehåll

Välj ”Spara”.

Skapa enhetsmeddelande

Organisationens administratör kan skapa ett enhetsmeddelande.

• Välj ”Skapa enhetsmeddelande”
  • Användare på den valda enheten och dess eventuella underenheter kan se enhetsmeddelanden

Enhet:

• Uppgifterna om användarens enhet är förvalda
  • Byt enhet vid behov

Rubrik:

• Ange rubrik för meddelandet

Tjänst:

• Överför de tjänster till mappen "Valda tjänster" för vilka du vill publicera meddelandet
    • Skrivbordet är Kontraktsanvändares anslutning

* Extra funktion

Status:

• Utkast
  • Giltig
  • Stängd
  • Arkiverad

Publiceringstidpunkt:

• Ange publiceringstidpunkt

Innehåll:

• Ange meddelandets innehåll

Välj ”Spara”.

Kontraktshelhetens meddelanden

Se anvisningarna för skapande av kontraktshelhet ”Sök kontrakt” -> ”Kontraktshelheter” -> ”Skapa meddelande för kontraktshelhet”.

Megafonikonen anger att kontraktshelheten och kontraktet har ett meddelande. När ett meddelande skapas för en kontraktshelhet ärvs det även till kontrakten som är länkade till kontraktshelheten.

Bläddra i kontraktshelhetens meddelanden

• Välj ”Sök kontrakt” -> ”Kontraktshelheter”
    • Välj kontraktshelhet
    • Välj ”Bläddra”
    • Meddelandet finns uppe till höger på fliken ”Grunduppgifter”, välj ”Öppna meddelande”

Kontraktens meddelanden

Se anvisningarna för skapande av kontraktshelhet ”Sök kontrakt” -> ”Kontrakt” -> ”Skapa meddelande”.

Megafonikonen anger att kontraktet har ett meddelande.

Bläddra i kontraktets meddelande

• Välj ”Sök kontrakt” -> ”Kontrakt”
  • Välj kontrakt
  • Välj ”Bläddra”