Skapa och hantera filbibliotek

Du kan granska filbiblioteket genom att i den övre navigeringen klicka på "Kontraktsinställningar" och därefter på "Filbibliotek".

Lägg till ny fil

Lägg till nytt dokument i biblioteket:

Välj filer från skrivbordet eller dra filer till fönstret.

Granska dokument

Ytterligare information visas i ”Kontraktinställningar” -> ”Kontraktsmallar”. Du kan ändra sorteringen i "Ordna enligt".

• Alfabetisk ordning (A-Ö)
  • Alfabetisk ordning (Ö-A)
  • Senaste först
  • Äldsta först
  • Senast redigerade först

Öppna fil

Välj en fil och klicka på 'Klicka för att se'. Filen sparas på skrivbordet.

Redigera ytterligare information om filen:

Du kan fastställa grunduppgifter, metadata och rättigheter för filen via redigeringsfunktionen. Välj fil och klicka på "Redigera ytterligare information".

Grunduppgifter:

• Namn
  • Beskrivning
    • Redigera filen och klicka på "Spara" eller lägg till metadata i "Metadata"

Rättigheter:

• Lägg till användare
    • Du kan lägga till användare i "Lägg till användare". Välj person i fönstret som öppnas och klicka på "Välj"
  • Lägg till enhet
    • Lägg till enhet genom att klicka på "Lägg till enhet". Välj enheter på listan och klicka på "Välj"
  • Lägg till användargrupp
    • Lägg till användargrupp genom att klicka på "Lägg till användargrupp". Välj användargrupper och klicka på "Välj"

Lägg till organisation eller användargrupp genom att klicka på "Lägg till enhet" eller ”Lägg till användargrupp”. Välj organisation/grupp på listan och klicka på "Välj".

• Rättigheterna ärvs
    • Om du väljer detta alternativ ärvs rättigheterna nedåt till underenheter

Du kan ta bort användarrättigheter från kontraktsmallen genom att klicka på det röda krysset efter namnet.

Ta bort fil

• Välj ”Ta bort” i menyn.
    • Är du säker på att du vill ta bort valt objektet?
      • Avbryt

Sök filer

Med sökfunktionen kan du söka hämtade filer.