Metatietojen luonti ja käsittely

Metatietoja pääsee tarkastelemaan klikkaamalla ylänavigaatiosta osiota "Sopimusasetukset" ja sen alta "Metatiedot".

Luo uusi metatieto

• Klikkaa "Luo uusi metatieto"

Yksikkö

Valitse yksikkö, jonka sopimuksiin uusi metatieto linkitetään.

Tietotyyppi

• Yksirivinen tekstikenttä - tekstiä voi syöttää yhden rivin
  • Monirivinen tekstikenttä - voi syöttää pidemmän tekstin, joka rivittyy useammalle riville
  • Hinta - kenttään syötetään hintatieto
  • Hintaväli - kaksi kenttää, johon syötetään tietty hintaväli
  • Numeerinen tieto - joku muu numeerinen arvo kuin hinta esim. maksuehto
  • Arvoalue - kaksi kenttää, johon syötetään jokin numeroväli
  • Päiväys - syötetään tietty päivämäärä
  • Päivämääräväli - syötetään kahden päivämäärän väli esim. vuokra-aika
  • Arvolista - määritellään valikko, josta käyttäjä voi valita yhden vaihtoehdon
  • Arvolista monivalinta - määritellään valikko, josta käyttäjä voi valita yhden tai useamman vaihtoehdon
  • Taulukko - taulukko valitulla määrällä rivejä ja sarakkeita
  • Kuva

Kieli

Valitse, mille kielelle metatieto luodaan, klikkaamalla haluttu kieli aktiiviseksi. Voit valita useamman kielen pitämällä näppäimistön ctrl-näppäintä pohjassa ja klikkaamalla hiirellä halutut kielet. Valittavia kieliä ovat:

• Suomi
  • Englanti
  • Ruotsi

Nimi

Syötä nimi kenttään "Nimi". Tieto syötetään kaikilla valituilla kielillä erikseen.

Oletussisältö

Metatiedoille voidaan määritellä valmiin sisällön kohdassa "Oletussisältö".

• Oletussisältö voidaan tuoda kirjastosta "Lisää lausekirjastosta" -toiminnolla
    • Avautuvasta pop-up-ikkunasta voidaan valita tarvittavat lauseet oletussisällöksi

Lukitse sisältö

Syötetyn oletussisällön voi halutessaan lukita klikkaamalla kohtaa "lukitse sisältö", jolloin metatiedon sisältöä ei voi sopimuksella muokata.

Lisää kaikille uusille sopimuksille sopimuksen luonnin yhteydessä

• Jos valinta tehdään, tulee lisätieto kaikille sopimuksille sopimuksen luonnin yhteydessä
  • Jos tyhjä arvo sallitaan, voidaan metatieto jättää tyhjäksi

Tallenna uusi metatieto klikkaamalla "Tallenna".

Tarkastele luotuja metatietoja

Lisätiedot listautuvat ”Sopimusasetukset” -> ”Metatiedot” -näkymään. Lajittelua voi muuttaa kohdasta "Uudelleenjärjestä".

• Aakkosjärjestykseen (A-Ö)
  • Aakkosjärjestykseen (Ö-A)
  • Uusimmat ensin
  • Vanhimmat ensin
  • Viimeksi muokatut ensin

Metatietojen listauksesta näkyy mille yksikkö- tai organisaatiotasolle metatieto on perustettu.

Metatietoja voidaan myös hakea nimellä tai tietotyypillä kohdassa ”Hae sopimustietueita”.

Metatietojen muokkaaminen

Valitse luettelosta haluamasi metatieto ja valitse "Muokkaa". Metatiedon muokkausnäkymä avautuu. Muokkaa haluttuja kenttiä ja klikkaa "Tallenna".

Metatietojen poistaminen

Valitse valikosta ”Poista”.

• Haluatko varmasti poistaa haluamasi kohteen?
    • Ok
    • Peruuta

HUOM! Jos metatietoja muokataan tai se poistetaan, muutokset eivät vaikuta aikaisemmin sopimuksissa käytettyihin metatietoihin.