Tiedostokirjaston luonti ja käsittely

Tiedostokirjastosta pääsee tarkastelemaan klikkaamalla ylänavigaatiosta osiota "Sopimusasetukset" ja sen alapuolesta kohtaa "Tiedostokirjasto".

Uuden tiedoston lisääminen

Lisää uusi dokumentti kirjastoon:

Valitse tiedosto omalta koneeltasi tai raahaa tiedosto ikkunaan.

Tarkastele dokumentteja

Lisätiedot listautuvat ”Sopimusasetukset” -> ”Tiedostokirjasto” -näkymään. Lajittelua voi muuttaa kohdasta "Uudelleenjärjestä".

• Aakkosjärjestykseen (A-Ö)
  • Aakkosjärjestykseen (Ö-A)
  • Uusimmat ensin
  • Vanhimmat ensin
  • Viimeksi muokatut ensin

Tiedoston esikatselu

Valitse haluamasi tiedosto ja valitse "Avaa esikatselu". Tiedosto tallentuu työasemallesi.

Muokkaa lisätietoja:

Tiedostolle voidaan määrittää perustiedot, metatiedot ja oikeudet muokkaustoiminnon kautta. Valitse haluamasi tiedosto ja valitse "Muokkaa lisätietoja".
  • Annettu nimi
  • Kuvaus
    • Muokkaa haluttuja kohtia ja klikkaa "Tallenna" tai siirry lisäämään metatietoja kohdasta "Metatiedot"

Oikeudet:
  • Lisää käyttäjä
    • Yksittäisiä henkilöitä voidaan lisätä kohdasta "Lisää käyttäjä". Valitse avautuvasta ikkunasta oikea henkilö ja klikkaa "Valitse"
  • Lisää yksikkö
    • Lisää yksikkö klikkaamalla "Lisää yksikkö". Valitse tarvittavat yksiköt listalta ja klikkaa "Valitse"
  • Lisää käyttäjäryhmä
    • Lisää käyttäjäryhmä klikkaamalla ”Lisää käyttäjäryhmä”. Valitse tarvittavat käyttäjä-ryhmät ja klikkaa ”Valitse”
  • Oikeudet periytyvät yksikön alemmille tasoille
    • Jos valinta on tehty, periytyvät oikeudet alaspäin alayksiköille

• Käyttöoikeuksia saa poistettua sopimuspohjalta klikkaamalla nimen perässä olevaa punaista ruksia

Poista tiedosto

Valitse valikosta ”Poista tiedosto”.
  • Haluatko varmasti poistaa valitsemasi kohteen?
    • Ok
    • Peruuta

Hae tiedostoja

Haku -toiminnolla voidaan hakea tuotuja tiedostoja. Hakuja voidaan tarkentaa hakusanoilla.